Albayrak'tan bankacılara: Bunu söyleyince yüzleri ekşiyor

Hazine ve Ekonomi Bakanı Berat Albayrak finansçı ve iş insanlarına seslendi. Albayrak, "Ekonomik büyümenin sürdürülebilir olması için finansal kurumların etkin çalışması büyük önem arz ediyor. Bunu söyleyince bankacılık sektörünün temsilcilerinin yüzü ekşiyor. Durun siz kardeşsiniz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Finansal Kurumlar Birliği'nin Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Albayrak konuşmasında, "Ekonomik büyümenin sürdürülebilir olması için finansal kurumların etkin çalışması büyük önem arz ediyor. Bunu söyleyince bankacılık sektörünün temsilcilerinin yüzü ekşiyor. Durun siz kardeşsiniz" sözlerini kullandı.

İstanbul Levent'te düzenlenen genel kurulda konuşan Albayrak iyileşmelerin belirgin hale geldiğini, yapısal reformların büyük önem arz ettiğini ifade etti. Bakan Albayrak’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

İYİLEŞMELER BELİRGİN HALE GELDİ: Yeni ekonomi modelimiz 10 ay önce paylaştık. Önceliklerimizi cari açık ve yüksek enflasyon sorunlarının çözümüne verdik. Yılın ikinci yarısı ile birlikte toparlanma sürecinin çok daha hızlı bir şekilde başladığını görebilir. TL son dönemde bir çok gelişmekte olan ülke parasına göre pozitif ayrıştı. Son dönemde bu iyileşmeler daha da belirgin hale geldi. Enflasyonun yüzde 25 seviyelerini gördüğü yerden bu haziran ayında hedeflediğimiz enflasyonun altına indiğini gördük. Çekirdek enflasyon göstergelerinin genel eğimi iyileşmenin bu ayda sürdüğünü gösteriyor. Yılın ikinci yarısında tek haneli seviyelere gerileyeceğini söyleyebiliriz. Öncü göstergeler ekonomide toparlanma etkisinin süreceğini devam ediyor. Tarımsal ürün alanında ciddi destekler veriyoruz.

17 YILDIR İLK KEZ CARİ FAZLA: Mayıs ayında olmasa da Haziran ayı itibarıyla 17 yıllık AKP iktidarı döneminde ilk defa cari fazla verilecek. Güçlü bir cari fazla dönemine girdik. Yapısal reformlar büyük önemli arz ediyor. Hazırladığımız yapısal dönüşüm adımlarını sizlerle paylaştık. Eğitim ve yargı reformlarına ilişkin yol haritaları ilgili bakanlarımız tarafından açıklandı. Enerjimizi verimli tasarruflu kullanacağız. Az konuşacağız çok iş yapacağız. Ekonomik büyümenin kapsayıcı olmasında finansal kurumların etkin çalışması büyük önem arz ediyor. Bu çerçevede finansal piyasalar ve reel sektör arasındaki ilişkinin sağlıklı olmasına büyük önem veriyor ve bu konuda çalışıyoruz. Ekonomik büyümenin sürdürülebilir olması için finansal kurumların etkin çalışması büyük önem arz ediyor. Bunu söyleyince bankacılık sektörünün temsilcilerinin yüzü ekşiyor. Durun siz kardeşsiniz. (HABER MERKEZİ)