Ford 12 bin kişiyi işten çıkarıyor

ABD’li otomotiv şirketi Ford, 2020 yılı sonuna kadar Avrupa genelinde 12 bin çalışanın işten çıkartılmasının planlandığını duyurdu. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Avrupa'daki istihdam kesintisi planının Türkiye'yi kapsamadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Otomotiv sektöründeki krizin faturası çalışanlara kesiliyor. Ford, Avrupa genelinde gelecek yılın sonuna kadar toplam 6 üretim tesisinin kapatılması ya da satılması için harekete geçti. Şirket, 2020 yılı sonuna kadar ise Avrupa genelinde 12 bin çalışanın işten çıkarılmasının planlandığını duyurdu.

İşten çıkarmalardan en fazla etkilenecek ülkeler Almanya, İngiltere ve Rusya olacak.

İngiltere’nin Güney Galler bölgesindeki Bridgend Motor Fabrikası, Fransa’daki şanzıman tesisi, Rusya’daki Naberezhnye Chelny birleştirme, St Petersburg birleştirme, Elabuga motor fabrikaları ve Slovakya’daki Kechnec şanzıman tesisinin kapatılacak veya satılacak tesisler arasında yer aldığı belirtildi.

Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley “Çalışanları (işlerinden) ayırmak ve fabrikaları kapatmak en zor kararlar arasında. Bunun aileleri ve toplumu etkileyeceğini biliyoruz. Bu etkinin azaltılması için onlara desteğimizi veriyoruz” dedi.

Ford, Avrupa’da doğrudan ve iştirakleri yoluyla 51 bin kişiyi istihdam ediyor.

Öte yandan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün "İstihdam kesintisi planı bizi kapsamıyor" açıklaması yaptı.