Çay ve şekere zam

Seçim bitti zamlar başladı. Motorinin litre fiyatına gelen 23 kuruşluk zammın ardından, çay fiyatlarına yüzde 15, şekere ise yüzde 16 oranında zam yapıldı. Çay enflasyon sepetinin yüzde 0.48'ini şeker ise yüzde 0.32'sini oluşturuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ÇAYKUR, 'artan yaş çay ürün, işçi ve işletme maliyetleri' nedeniyle çaya zam yapma kararı aldığını duyurdu. ÇAYKUR Yönetim Kurulu kararıyla kuru çaya yüzde 15 zam yapıldı.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ tarafından yapılan açıklamada ise şeker fiyatının bugünden geçerli olmak üzere yüzde 16 zamlandığı duyuruldu.

Buna göre, kristal şekerin fabrika çıkışı satışı kilogram başına kdv hariç 3,57 liraya yükseldi.

Kuru çay zammı bugünden itibaren geçerli olacak.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bir süredir çay sektörü temsilcileri fiyat maliyet artışları nedeniyle kuru çaya zam talebinde bulunuyordu.

MOTORİN DE ZAMLI

Bugünden itibaren motorin fiyatları da zamlı tarifeden satılacak.  Motorinin litre fiyatına yapılan 23 kuruş zammın 22 kuruşu pompa fiyatına yansıyacak. 1 kuruş ise vergiden karşılanacak.

Ankara'da ortalama 6,30 liradan satılan motorinin litre fiyatı 6,52 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 6,25 liradan 6,47 liraya, İzmir'de 6,31 liradan 6,53 liraya yükselecek. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler çay zam çaykur