İş dünyasından seçim mesajları: Ekonomiye ve reformlara odaklanılmalı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin ardından iş dünyasından yapılan açıklamalarda, "ekonomiye ve reformlara odaklanmalıyız" vurgusu yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etti. Kaslowski, Twitter paylaşımında "İstanbul Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nu kutluyor, bu güzel kente sunacağı tüm katkı ve çalışmalar için başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turan da "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nu kutluyor, başarılar diliyorum. Yerel kalkınma için yerel yönetim ve merkezi yönetim işbirliğinin geliştirilmesi ile yeni ve güçlü bir Türkiye hikayesinin de yazılacağına inanıyoruz" şeklinde paylaşım yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Seçim sonuçları ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyorum. Seçimler artık geride kaldı. Ülkemizin geleceğine, ekonomiye odaklanma ve daha çok çalışma zamanı" dedi.

TÜRKONFED: EN BÜYÜK TEŞVİK DEMOKRASİYİ GÜÇLENDİRECEK ADIMLARDIR

Oy verme işleminin sona ermesinin hemen ardından TÜRKONFED'den yazılı açıklama yapıldı.

"Şimdi, yerel ve merkezi idaremizin sorumluluklarını ve vaatlerini gerçekleştirmesinin zamanıdır" denilen açıklamada, "2023 yılına kadar geçen sürede geçici tedbirler ile değil kalıcı reformlarla zamanı verimli ve etkin kullanabiliriz. Vakit kaybetmeden ana gündemimiz olan yapısal ve ekonomik reformlara odaklanmalıyız. Risklerimizi fırsata çevirecek en büyük teşvik; ekonomimizi ve demokrasimizi güçlendirecek adımlardır" ifadeleri kullanıldı.

'KALKINMA ODAKLI YENİ BİR EKONOMİK PROGRAMA İHTİYAÇ VAR'

Yüksek katma değer yaratacak ve küresel rekabetçilik gücünü artıracak kalkınma odaklı yeni bir ekonomik modele ihtiyacı olduğu belirtilen açıklamada, "Yerel kalkınma ve ekonomi için yerel yönetim ve merkezi yönetim işbirliğinin geliştirilmesi ile yeni ve güçlü bir Türkiye hikayesinin de yazılacağına inanıyoruz. Ve ‘24 Haziran sabahından başlayarak demokratik ve ekonomik reformlar ana gündemimiz olmalıdır’ diyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)