Piyasalar faiz indirimini fiyatlıyor

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin faiz indirimine yeşil ışık yakması sonrası piyasalar, 10 baz puan faiz indirimini fiyatlamaya başladı. Günü 5,87'den açan dolar ilerleyen saatlerde 5,83'e geriledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, risk görünümünün 'aşağı yönlü' olmayı sürdürdüğünü ve görünümün iyileşmemesi durumunda daha fazla teşviğin gerekeceğini söyledi.

Faiz indirimleri ve daha fazla parasal genişlemenin bankanın araç setinde bulunduğunu vurgulayan Draghi, bankanın daha fazla varlık alımı için alan bulunduğunu ifade etti.

Draghi, “Risklerin uzaması ihracat ve özellikle imalat üzerinde baskı oluşturdu. İyileşmenin olmaması, enflasyonun hedefimize sürdürülebilir şekilde geri dönmesinin riske girmesi durumunda ek teşvik gerekecektir” dedi.

Draghi'nin bu konuşması sonrası piyasalar, AMB'nin yıl sonuna kadar 10 baz puan faiz indirimine gideceği senaryosunu fiyatlamaya başladı. Bloomberght'de yer alan habere göre konuşma öncesi beklenti 7 baz puan fiyat indirimiydi.

Bu gelişmenin ardından euro/dolar  paritesi yüzde 0,2 ekside 1,12 seviyesinden işlem gördü. Almanya'da 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi 4 bp düşüşle eksi yüzde 0,282 oldu.

GÖZLER FED'DE

Öte yandan ABD Merkez Bankası (Fed), bu haftaki toplantısında faiz konusunu ele alacak. ABD Başkanı Trump'ın faizleri düşürme talepleriyle karşı karşıya kalan Fed'in bu hafta yapacağı para politikası toplantısında faizleri değiştirmemesi ancak bu yılın ilerleyen zamanlarında faiz indirimine zemin hazırlaması bekleniyor.

Bu gelişmeler sonrası günü 5,87'den açan dolar 5,83'e, 6,60'dan açan euro ise 6,53'e geriledi.

Gram altının satış fiyatı ise 252 lira...

(EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler Faiz ab döviz