'Fed faizi sıfıra kadar indirebilir'

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley analistleri, Çin'le yaşanan ticari gerilimden dolayı ülke ekonomisinin resesyona girmesi halinde Fed'in faizleri sıfıra kadar indirebileceği öngörüsünde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Kriz kahini' olarak bilinen New York Üniversitesi Ekonomi Profesörü Nouriel Roubini, yazdığı bir makalede resesyon riski konusunda uyarıda bulundu. Roubini geçen sene 10 potansiyel aşağı yönlü risk konusunda uyarıda bulunmuş ve bunların küresel resesyona neden olabileceğini belirtmişti. Bu listede yer alan Fed faktörü artık kaybolsa da diğer 9 riskin sürdüğünü ve eskisinden daha tehlikeli hale geldiğini vurgulayan Roubini, gelişmiş ekonomilerin yeni bir sıkıntılı dönem ve finansal kriz karşısında yeterli parasal ve mali politikaları olmadığını ifade etti.

Bir uyarı da Morgan Stanley analistlerinden geldi. Reuters'ın haberine göre Morgan Stanley, ABD ile Çin arasındaki ticaret ilişkiler daha da kötüleşir ve ABD ekonomisi resesyona girerse ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 2020'nin baharına kadar faizleri sıfıra kadar indirebileceğini öngördü.

Analistler böyle bir senaryoda S&P 500 Endeksi'nin 2400 puana doğru geri çekileceğini, yani şu anki seviyeden yaklaşık yani 17 düşeceğini, 10 yıllık tahvil faizinin de 33 baz puan düşerek yıl sonunda yüzde 1,75'e gerileyeceğini tahmin etti.

Etiketler Faiz ABD FED