102 yıllık İnci Deri'ye iflas davası

5'i yurtdışında olmak üzere toplam 106 mağazası olan İnci Deri, borçlarını ödeyemeyince icralık oldu. Şirket hakkında iflas davası açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekonomik krizden en çok etkilenen ayakkabı sektöründe asırlık bir şirket daha iflasın eşiğine geldi. 102 yıllık İnci Deri’nin borçlarını ödemekte zorluk çektiği ve şirketin icralık olduğu öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Emre Deveci'nin haberine göre konuya yakın kaynaklar, şirketin mahkemeye yaptığı konkordato başvurusunun kabul edilmediğini ve iflas davası açıldığını söyledi.

1917 yılında temelleri atılan İnci Deri, önce üretime sonra da zincir mağazacılığa yoğunlaşmıştı. Şirket, mağazalarında ayakkabı, çanta ve ceket gibi ürünler satıyor.

SEKTÖR ZOR DURUMDA

Yüzde 45 oranında ithal girdiye bağımlı olan ayakkabı sektörü, TL’deki değer kaybı sonucu zor duruma düşmüş ve geçen yıl çok sayıda konkordato başvurusu yapılmıştı.

Ayakkabı sektöründe 1938 yılında kurulmuş köklü firma Hotiç’in ardından yine geçmişi 1948 yılına dayanan bir diğer büyük firma Yeşil Kundura da konkordato talep etmişti.

Sektördeki son durumu değerlendiren Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği eski başkanı Hüseyin Çetin, sektörde toplam 350 bin kişinin istihdam edildiğini, ihracata yönelerek son dönemde çıkış yakaladıklarını söyledi.