Albayrak: Enflasyonda önemli bir gerileme oldu

TÜİK'in bugün açıkladığı verilere göre mart ayında yüzde 19,71 olan enflasyon, nisanda 19,50 olarak gerçekleşti. Nisan ayı rakamlarını yorumlayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Enflasyonda önemli bir gerileme oldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gıda enflasyonunda yüzde 31,86'yla, en hızlı yıllık fiyat artışı yaşanırken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, tüketici fiyatlarında 'pozitif' gelişmeler olduğunu, ekonomide 'dengelenme' sürecinin devam ettiğini öne sürdü.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon ramaları için Albayrak, Twitter'dan şu paylaşımı yaptı:

"Yıllık enflasyon yüzde 19,71’den 19,50’ye geriledi. Ayrıca çekirdek enflasyonda da yıllık yüzde 17,53’ten 16,30’a önemli bir gerileme oldu. Bu gelişmeler, yaz aylarında özellikle gıdada sağlanacak düşüşle, hedeflerimizi tutturacağımızı gösteriyor."

Bugün açıklanan resmi verilere göre yıllık enflasyon nisan ayında yüzde 19,50 olarak gerçekleşti. Yıllık bazda; gıda ve alkolsüz içecekler yüzde 32, ev eşyası yüzde 27, çeşitli mal ve hizmetler yüzde 27, sağlık hizmetleri yüzde 20 zamlandı. Nisanda, sanayi fiyatlarındaki artış da yüzde 3'ü geçti.

(EKONOMİ SERVİSİ)