Türkiye'den kaçan para Suudi Arabistan'a gidiyor

Bazı ABD fonlarının rotayı Türkiye'den Suudi ETF'lerine çevirdiği belirtildi. Suudi ETF'leri (borsa yatırım fonları), Türkiye'den çıkan fonların adresi olarak gösteriliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de seçim belirsizliği ve zayıf liranın varlıklar üzerinde baskı yaratması nedeniyle, bazı ABD fonlarının rotayı Suudi ETF'lerine çevirdiği belirtildi. Suudi Borsası Tadawul'un FTSE Russell'a kabul edilmesi ve MSCI Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi'ne katılacak olmasıyla bu eğilimin hızlandığı görülüyor.

Dünya'dan Evrim Küçük'ün haberine göre, gelişen ülkeler piyasaları arasına giren Suudi Arabistan'a milyarlarca dolar para akışının önü açılırken, Suudi ETF'leri Türk ETF'lerinden rol çalmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda FTSE Russell ve S&P Dow Jones tarafından yürütülen küresel endekslere eklenen ve gelecek ay küresel yatırımcıların yakından takip ettiği MSCI endeksine girmesi beklenen Suudi ETF'leri (borsa yatırım fonları), Türkiye'den çıkan fonların adresi olarak gösteriliyor.

Piyasalarda bu eğilimin Suudi Arabistan borsası Tadawul'un FTSE Russell'a kabul edilmesi ve MSCI gelişmekte olan ülkeler endeksine katılacak olmasıyla hızlandığı dikkat çekiyor. Türkiye ETF'lerinden önceki gün son 1 yılın en büyük para çıkışı yaşanırken, bizden çıkan yatırımın Suudi Arabistan ETF'lerine yöneldiği görülüyor. (Dünya)