TMSF: Uzan Grubu'na karşı Polonya'da açılan davayı kazandık

TMSF, Polonya'da Uzan Grubu'na karşı açılan davanın kazanıldığını ve yaklaşık 12 milyon lira tahsil ediliğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzan Grubu'na karşı Polonya'da açılan davanın kazanıldığını açıkladı. TMSF, Uzan Grubu'ndan yaklaşık 12 milyon lira tahsil etti.

TMSF, Polonya’da Uzan Grubu'nun yurt dışındaki mal varlıklarının takibi ve alacaklarının tahsili için açılan davanın sona erdiğini duyurdu.

Açıklamada, "Cem Uzan Şirketlerinden, Rumeli Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Polonya’da büyük hissedarı olduğu Cementownia Nowa Huta (CNH) hisselerinin Uzanlar’ın kontrolündeki Polska Energtyka Holding S.A. (PEH) şirketine yasa dışı devredildiği tespit edilmişti. TMSF bu devrin kanunsuz olduğunu belirterek, Polonya mahkemelerinde açtığı davada haklı bulundu" denildi.

Dava sonucunda devir iptal edilerek Rumeli Çimento’nun hisselerinin iadesine, satışa ilişkin tutarın tahsili amacıyla Uzan Grubu'nun kontrolünde olduğu düşünülen ve bu süreçte iflas etmiş olan Polonya’daki PEH şirketinden 1 milyon 846 bin 108 Euro'nun (yaklaşık 12 milyon lira) tahsilat edilmesine karar verildi. TMSF, karardaki tutarın tahsil edildiğini aktardı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler TMSF Polonya uzan grubu