Yıllık düzeyde en çok dolar kazandırdı

Finansal araçlardan dolar yatırımcısına yıllık yüzde 16 (TÜFE bazında) kazandırdı. Yıllık düzeyde en büyük kayıp ise yüzde 25'le borsada gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat 2019 itibariyle finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını hesapladı. Buna göre yıllık düzeyde en yüksek reel getiriyi ABD doları sağladı.

Finansal yatırım araçlarının kayıp-kazanç tablosu şöyle gerçekleşti:

YILLIK

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde Amerikan doları, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 7,52, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 16,44 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı oldu.

Diğer taraftan, BIST 100 endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 31,65, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 25,99 oranlarıyla yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

6 AYLIK

Altı aylık değerlendirmeye göre devlet iç borçlanma senetleri (DİBS); Yİ-ÜFE'yle indirgendiğinde yüzde 18,47, TÜFE'yle indirgendiğinde ise yüzde 17,12 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağlayan yatırım aracı oldu. Aynı dönemde Euro, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 16,84, TÜFE'yle indirgendiğinde ise yüzde 17,79 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

3 AYLIK

BIST 100 endeksi üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 11,85, TÜFE'yle indirgendiğinde ise yüzde 9,07 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Euro, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 0,13, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,62 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

AYLIK

En yüksek aylık reel getiri, Yİ-ÜFE'yle indirgendiğinde yüzde 7,22, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 7,15 oranlarıyla BIST 100 endeksinde gerçekleşti. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından DİBS yüzde 4,01, mevduat faizi (brüt) yüzde 1,32 ve külçe altın yüzde 0,22 oranında yatırımcısına kazandırdı. Amerikan Doları yüzde 1,93 ve euro yüzde 2,56 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde DİBS yüzde 3,93, mevduat faizi (brüt) yüzde 1,25 ve külçe altın yüzde 0,15 oranında yatırımcısına kazandırdı. Amerikan doları yüzde 2 ve euro yüzde 2,63 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

(HABER MERKEZİ)

Dolar güne hareketli başladıDolar güne hareketli başladı

Etiketler Dolar yatırım finans