KOBİ'ye dijital teknoloji kredisi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, akıllı dijital teknolojileri geliştiren KOBİ'lere, 300 bin TL'si geri ödemesiz, 350 bin TL’si teminat karşılığı geri ödemeli olmak üzere 650 bin TL’ye kadar destek vereceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, KOSGEB, sanayide dijital dönüşüme yönelik yeni bir paket açıkladı.  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, akıllı dijital teknolojileri geliştiren KOBİ'lere, uygulama ve ticarileştirme desteği vereceklerini belirterek, "Proje çağrısının bütçesini ilk aşamada 250 milyon lira olarak belirledik" ifadesini kullandı.

KOBİGEL Programı kapsamında desteklenecek projelerin seçimi, yarışma usulüyle yapılacak. Başvuru kriterlerini karşılayan ve KOSGEB veri tabanında kayıtlı olan KOBİ'ler, KOSGEB kurumsal web sayfasında (www.kosgeb.gov.tr) ilan edilen şekilde online olarak başvuru yapabilecek.

Teknoloji geliştiricisi KOBİ'lere yönelik çağrı kapsamında işletme başına 300 bin lirası geri ödemesiz, 350 bin lirası teminat karşılığı geri ödemeli olmak üzere toplam 650 bin liraya kadar destek vereceklerini açıklayan Varank, "Akıllı dijital teknolojileri imalat süreçlerine katmak isteyen KOBİ'ler için de işletme başına 300 bin lirası geri ödemesiz, 700 bin lirası teminat karşılığı geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon liraya kadar destek verilecek" bilgisini paylaştı.

(ANKARA-AA)

Etiketler kredi dijital KOBİ