Zincirleme iflasa karşı ikinci borç paketi

Ekonomik kriz girdabındaki küçük ve orta ölçekli işletmeler borçla ayakta tutulmaya çalışılıyor. KOBİ'ler için bu yıl 25 milyar TL değerinde ikinci kredi paketi açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) için 'Kobi Değer Kredisi-2' bugün itibariyle devreye alındı. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz hafta müjdeyi vermiştik. Bugünden itibaren KOBİ’lerimiz için Kobi Değer Kredisi-2’yi devreye alıyoruz. Hazine garantili, toplamda 25 milyar TL’lik yeni paketimiz tüm kobilerimize hayırlı uğurlu olsun. Destek olan 17 bankaya da teşekkür ediyoruz" dedi.

Ekonomik kriz nedeniyle çarkları döndürmekte zorlanan KOBİ'ler için ocak ayında da 20 milyar liralık bir kredi paketi açıklanmıştı. KOBİ'ler için geçen yıl da benzer krediler açılmıştı. Bankalardan aldıkları kredi yani borçla ayakta durmaya çalışan KOBİ'lerin, ödeme zamanı gelen kredileri ödeyemeyecekleri, dolayısıyla da zincirleme iflaslar yaşanacağı ve bu durumun bankaları da etkileyeceği endişeleri nedeniyle hükümet arka arkaya kredi paketleri açıklıyor.

Albayrak, geçen günlerde yaptığı açıklamada da, bu yıl 2.5 milyon istihdam yaratılacağını öne sürmüştü. Albayrak, adres olarak da KOBİ'leri göstermişti. Geçen yıl Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da her KOBİ'nin 1 ya da 2 işçi alacağını, böylece 1 milyon istihdam sağlanacağını iddia etmiş, ancak bu söz yerine getirilememişti.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler kredi KOBİ