Sabancı'nın net kârı 3.8 milyar TL

Sabancı Holding'in satışları 2018'de yüzde 34 arttı. Satış miktarı 88 milyar TL'ye ulaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halk üzerindeki etkileri gün geçtikçe ağırlaşan ekonomik kriz, büyük holdinglere uğramadı. Sabancı Holding'in geçen yıl konsolide net kârı yüzde 10 artışla 3 milyar 830 milyon lira oldu.

Sabancı Holding, 2018 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Holdingin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasına göre Sabancı Holding'in 2018 yılı kombine net satışları yüzde 34 artışla 88 milyar 80 milyon lira olarak gerçekleşti.

'TEMEL ÖNCELİK NAKİT YÖNETİMİ'

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Göçmen, holdingin 2018 finansal sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, 2018'de kendilerini farklı kılan, sağlıklı öngörüler ışığında doğru hedefler koymaları ve doğru zamanlamalarda attıkları etkin adımlar olduğunu söyledi. Göçmen, "Yıla başlarken nakit yönetimini her zamanki gibi temel önceliğimiz olarak gördük. Kurumsal yönetimin en önemli unsurlarından risk yönetimine önem verdik ve bilanço risklerimizi minimize ettik. Değer zincirimizi, bayi, tedarik ve satın alma süreçlerimizi doğru yönettik. Dijitalleşmeyi iş modelimizin odağına aldık." ifadelerini kullandı.

Enerjisa Enerji halka arzını 5 kat taleple gerçekleştirdiklerini aktaran Göçmen, Sabancı Holding’in iş kollarındaki sonuçlarıyla ilgili de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Akbank'ın 2018 yılında ekonomiye sunduğu destek 214 milyarı nakdi olmak üzere toplam 267 milyar lira seviyesine ulaştı. Bankanın toplam mevduatı 209 milyar liraya, aktifleri ise 355 milyar liraya çıktı. Akbank, 1 milyar 427 milyon lira vergi karşılığı ayırarak 5 milyar 709 milyon lira konsolide net kâr elde etti.

Banka dışı işlerimizin kombine net satışları özellikle enerji, sigorta ve sanayi segmentlerinin katkısıyla yüzde 31 artışla 50 milyar lira seviyesine ulaştı. Banka dışı işlerin kârlılığı ise bu yüksek büyümenin ötesinde arttı. Banka dışı işlerimizde faaliyet kârımız yüzde 36 artışla 1 milyar 920 milyon lira, net kârımız ise yüzde 86 artışla 1 milyar 561 milyon lira olarak gerçekleşti. Özellikle enerji ve sigorta işlerimiz zorlu piyasa koşullarına rağmen eş zamanlı olarak hem yüksek büyüme hem de kârlılık artışı gerçekleştirmeyi başararak bu olumlu sonuçlara katkı sağladılar."

(HABER MERKEZİ/AA)