Pamukkale: İflası gerektiren bir durum yoktu, rakip firma tekel olacak

Mahkemenin iflasına karar verdiği Pamukkale otobüs firması yetkilileri Gazete Duvar’a konuştu. Pamukkale’nin, Türkiye’nin iki büyük şehirlerarası otobüs firmasından biri olduğunu belirten firma yetkilileri, ‘Bu karar rakibimiz olan firmayı tekel yapacak. Mahkeme bunu gözetmeliydi. İflasımızı gerektiren hiçbir durum yok. Mahkemenin verdiği kararla 30 milyonluk borcun 130 milyon liraya çıkması nasıl açıklanabilir? İstinaf mahkemesine başvuracağız’ dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye'nin köklü şehirlerarası otobüs firmalarından Pamukkale'nin konkordato talebini reddeden İzmir 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi, Pamukkale AŞ'nin iflasını kararlaştırdı. Pamukkale A.Ş. Yönetim Kurulu’ndan yapılan ve hukuki sürecin devam ettiği belirtilen açıklamada, şirketi iflas sürecinden kurtarmak için çabaların sürdüğü hatırlatılarak şöyle denildi: "Bir süredir yaşadığımız olumsuzlukları aşabilmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz başvurular ve hukuki süreçler devam etmektedir. Seferlerimizde hiçbir değişiklik olmayıp, bu döneme özel faaliyet iznimiz alınmıştır. Tüm çalışmalarımız normal seyrinde devam etmektedir".

Pamukkale yetkilileri, Gazete Duvar’a ise şu bilgileri verdi:

HAKKIMIZDAKİ RAPOR OLUMLUYDU, İSTİNAF MAHKEMESİNE BAŞVURACAĞIZ: Mahkemenin atadığı denetleme komiserinin hakkımızdaki raporu olumluydu. Alacaklılar davaya müdahil olup olumlu dilekçe vermişti. Ancak mahkeme, bilirkişi incelemesi ve uzatma vermeden bir anda iflas kararı verdi. Mahkemenin bu kararı vermesini gerektiren hiçbir durum yokken iflas demesi, bizim için kötü bir sürpriz oldu. İstinaf mahkemesine başvuracağız. Hukuki süreç devam ediyor. Seferlerimiz sürüyor.

RAKİP FİRMANIN BİLET FİYATINI DÜŞÜRMESİ İYİ NİYETLE BAĞDAŞMAMAKTADIR: Pamukkale, 56 yıllık 3 bin 500 çalışanı ve 600 otobüsü bulunan köklü bir firma. Türkiye’de şehirlerarası taşımacılıkta iki büyük firmadan biri hakkında iflas kararı verirseniz bu iş diğer firmanın tekel olması anlamına gelir. Rakip firmanın bizim konkordato ilan etmemizin ardından bilet fiyatlarını düşürmesi iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Mahkeme bunları gözetmeliydi.

50 BİN KİŞİNİN GELECEĞİ SÖZ KONUSU: Pamukkale firmasından para kazanan insan sayısı 50 bin civarında. Lastikçisinden benzincisine ve bakımcısına kadar tedarikçilerimizle birlikte toplam sayı bu civarda. Ayrıca 3 bin 500 çalışanımız var. Aileleriyle birlikte 10 bin kişi. Konkordatoda biz işçi alacaklarını ödemek zorundayız ama iflasta böyle bir zorunluluk yok, muhatap iflas masası. İşçilerimizin ve ailelerinin kaderiyle ilgili karar vermek bu kadar kolay mı?

30 MİLYONLUK BORÇ, 130 MİLYONA ÇIKARTILDI: Senede 15 milyon yolcu taşıyoruz. Kaza oranı en düşük firmayız. Konkordato sürecinde üzerimize düşeni yaptık. Hatta taşıdığımız yolcu sayısı ve verimlilik geçen yılın bu aylarına göre arttı ama mahkeme iflas kararı verdi. Doğuş Finansman’a 30 milyon lira civarında borcumuz varken -araçların kiralandığı buyback (geri ödemeli) sistemiyle- mahkemenin verdiği bu kararla borcun 130 milyon liraya çıkması nasıl açıklanabilir? Borcu bu kadar artırmanın bir mantığı yok! Bu süreçte seferlerimiz aksamamış, kimse yolda kalmamış. Bu karara karşı hukuki yollardan hakkımızı ararken Pamukkale dostları, yolcularımız bilmeli ki, seferlerimiz devam ediyor, edecek.