Seçime kadar esnafa 10 milyar TL kredi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü açıklaması sonrası Halkbank'tan esnaf kredisine ilişkin açıklama geldi. Banka, seçime kadar olan ilk üç ayda 10 milyar TL, yılın tamamında ise 22 milyar lira esnaf kredisi kullandırılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hükümetin, seçim ekonomisine yönelik adımları arka arkaya geliyor. Kredi kartı borçları için düşük faizli kredi ve sosyal yardım alanların elektrik faturalarının karşılanması kararından sonra bir adım da esnaflara yönelik geldi. Halkbank, esnaf ve sanatkârlara yılın ilk 3 ayında 10 milyar TL, yılın tamamında ise toplam 22 Milyar TL 'Esnaf Kredisi' vereceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, Halkbank'ın 2019’da 350 bin esnafa 22 milyar liralık kredi kullandıracağını duyurmuştu.

BAŞVURULAR BUGÜNDEN İTİBAREN ALINACAK

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu bilgileri verdi:

"Sayıları 1000’e ulaşmış olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’ne (TESKOMB) bağlı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) kefaletiyle, kooperatiflerin bulunmadığı yerlerde ise bankamızca doğrudan kredi kullandırmak suretiyle tüm esnaf ve sanatkârlarımıza ulaşacağız. Şubelerimize kredi plasman tahsisleri yapılmış olup yeni programa ilişkin kredi kullandırımları 9 Ocak (bugün) itibarı ile başlamıştır. Tahsis edilen tutarın 10 Milyar TL’lik kısmının, ankamızın likidite durumu ve kredi geri dönüşlerinin yoğunlaşma dönemleri dikkate alınarak 2019 yılının ilk 3 ayında kullandırılması Bkararlaştırılmıştır. Esnaf kredisi kullandırımlarında, mevcut uygulamada olduğu gibi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın faiz desteği devam edecektir."

Bankanın işletme ve yatırım kredilerinde esnafa yansıyan faiz oranları, bir yıla kadar vadelerde yüzde 4, bir yıldan uzun vadelerde ise yüzde 5 olarak uygulanıyor.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler esnaf kredi halkbank