Futbol batığına banka garantisi!

Futbol kulüplerinin borçları Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) anlaşması ile TBB garantisi altına alınıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yıllardır süregelen yanlış transferler ve yönetici kararları ile ekonomik kriz içine giren futbol kulüplerinin borçları yeniden yapılandırılıp devlet güvencesi altına alınacak. TFF ve TBB arasında dün yapılan anlaşma ile kulüplere 31 Ocak 2019 tarihine kadar gelir-gider bilançolarını hazırlamaları için süre verildi. Bilançoları inceleyecek olan TBB ve konsorsiyum ortakları, her kulüp için farklı bir plan çıkaracak. Borçların beş yıla kadar taksitlendirilmesi önerisi de değerlendirilecek. Ödeme süresi de borca ve bilançolara göre belirlenecek.

TFF DENETİM YAPACAK

Anlaşma ile bir kulüp gelirinden fazla harcama yaptığı takdirde TFF devreye girecek ve müdahalede bulunacak. Öte yandan bazı kulüplerin ‘ek kaynak' teklifinin de görüşüldüğü ancak bunun kabul görmediği belirtildi. İdari ve mali denetimleri TFF tarafından yapılacak olan anlaşmada TBB çatısı altında tüm borçlar üstlenildikten sonra, sürdürülebilir bütçe yapılarının sıkı kontrol altına alınması planlanıyor. (HABER MERKEZİ)

Artı Eksi 365: İmzaları başkanlar attı, bakın hepsi battı!Artı Eksi 365: İmzaları başkanlar attı, bakın hepsi battı!

Etiketler futbol banka batık