3 şeker fabrikasının satış ihalesi iptal edildi

Şeker-İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Mustafa Onay; Burdur, Yozgat ve Ilgın şeker fabrikalarının özelleştirme ihalelerinin iptal edildiğini söyledi. Onay, "Üretici, çiftçi, besici, nakliyeci hep beraber el ele daha maliyeti düşük bir şeker fabrikası yaratabilmeliyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şeker-İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Mustafa Onay, Burdur ile birlikte Yozgat ve Ilgın şeker fabrikalarının ihalelerinin iptal edildiğini açıkladı. Onay, "Bugün Burdur Şeker Fabrikası'nda sevinçli günümüz" diye konuştu.

Burdur, Yozgat ve Ilgın şeker fabrikalarının devrinin beklendiğini söyleyen Onay, "O günden bugüne alıcı firmalar 3 defa uzatma hakkı kullandı. Bu tarih 25 Aralık tarihi itibarıyla sona erdi. 26 Aralık 2018 günü Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Türk Şeker'den sevinçli haberi aldık. Burdur, Yozgat ve Ilgın şeker fabrikalarının satışları iptal edildi" dedi.

"Bu bacaları daha iyi tüttürebilmek için, maliyetleri minimize ederek, daha kârlı bir şeker fabrikası yaratmak için" var olduklarını belirten Mustafa Onay, şöyle devam etti:

"Biz tüm üretici, çiftçi, besici, nakliyeci hep beraber el ele daha maliyeti düşük bir şeker fabrikası yaratabilmeliyiz. Burdur'daki tüm STK başkanlarından, Burdur'un ileri gelenlerinden, vekillerimizden birlik, beraberlik içerisinde şeker fabrikası için ne yapılabilir, ek yatırımlar yapabilmek, üretimi artırabilmek için ne yapılabilir; fikir birliği yaparak daha gelişmiş bir Burdur Şeker Fabrikası, istihdamı artırıcı bir şeker fabrikası yaratılmalı." (BURDUR/DHA)