Ekonomi piyasalarında kritik hafta

Ekonomi piyasalarında önemli verilerin açıklanacağı bir haftaya giriliyor. TÜİK büyüme rakamlarını, Merkez Bankası faiz kararını, Fitch ise Türkiye'nin kredi notunu açıklayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrek büyüme verileri yarın açıklanacak. Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) tarafından açıklanacak büyümenin, ağustos-eylül ayında Türk Lirası'nda yaşanan yüksek değer kaybı, finansal koşullar ve iç talepteki yavaşlamanın etkisiyle yüzde 2'ye gerilemesi bekleniyor.

Salı günü ise ödemeler dengesi rakamları belli olacak. Cari işlemler hesabı, ağustosta 2 milyar 592 milyon dolar, eylülde 1 milyar 830 milyon dolar fazla verdi.

Perşembe günü ise Merkez Bankası, piyasaların beklediği faiz kararını açıklayacak. Merkez'in faiz indirimine gideceği beklentisiyle doların yükselişe geçmesi üzerine, gazeteci Abdulkadir Selvi "Faiz indirimi yok" başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Para Politikası Kurulu'nun 25 Ekim tarihli toplantısında faiz yüzde 24 seviyesin çekilmişti.

Cuma günü ise uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch, Türkiye’nin kredi notu değerlendirmesini güncelleyecek. Habertürk'te yer alan habere göre kredi değerlendirmesinde herhangi bir değişiklik beklenmiyor. Fitch Türkiye’yi BB ile yatırım yapılabilir seviyenin iki kademe altında değerlendiriyor. Görünüm ise negatif. Kuruluş en son temmuz ayında yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin kredi notunu BB+’dan BB’ye indirmişti.