Berat Albayrak: Yatırımcı güvenini güçlendirecek adımlara devam edeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Avrupa’daki yavaşlama ve kur şoklarının etkisini en aza indirecek adımlar atmaya devam edeceklerini söyledi. Albayrak, "YEP’te ilan ettiğimiz prensiplerimizi yatırımlar ve bütçe disiplini başta olmak üzere tüm alanlarda tavizsiz sürdüreceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 5 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 17.67 ile son 5 ayın en düşük seviyesine geldiğine belirtti. "119,1 milyar TL’lik vergi dışı gelir hedefinin de bir miktar üzerine çıkacağız" diyen Albayrak, "Yatırımcı güvenini güçlendirecek, özellikle Avrupa’daki yavaşlamanın ve kur şoklarının sanayicimize etkisini en aza indirecek adımlarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Bu hafta ekonomi politikaları açısından olumlu gelişmeler yaşandığını belirten Albayrak, paylaşımında "Bu hafta en önemli gelişmeler tahvil faizlerimizde oldu. %17.67 olarak gerçekleşen 5 yıllık tahvil faizlerimiz 5 ayın en düşük seviyesine geldi" ifadelerine yer verdi.

630,5 milyar lira olarak öngörülen vergi gelirlerinin gerçekleşme beklentisinin sürdüğünü aktaran Albayrak, şöyle devam etti: "Bedelli askerlikte 9 milyar TL’lik beklentimizin 500 milyon TL, İmar Barışında 6 milyar TL’lik beklentimizin de 4 milyar TL üzerinde gerçekleşme olacağını tahmin ediyoruz." (HABER MERKEZİ)

(HABER MERKEZİ)