Konkordatodaki borçlar 30 milyar lirayı buldu

Ekonomik kriz gerekçesiyle büyük boyutlara ulaşan konkordatonun bilançosu belli oldu. İflas erteleme başvurusu yapan şirketlerin 15 milyarı bankalara olmak üzere toplam borç miktarı 30 milyar TL. Konkordato ilan eden şirketlere toplamda 29 ay borç ödemeden yapılandırma imkanı sağlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şirketlerin iflas erteleme girişimi anlamına gelen konkordatoya başvurular son üç ayda hız kazandı. Konkordato kapsamına giren borç miktarı 30 milyar lirayı buldu.

Habertürk'te yer alan habere göre, Bankacılık Düzenleme  ve Denetleme Kurulu, son 5 ayda konkordato ilan eden şirketlerin bankalardaki borç miktarını yaklaşık 15 milyar lira olarak ölçtü. Bu borca, söz konusu firmaların diğer şirket ve kişilere olan borçları dahil değil. İflas erteleme sürecindeki şirketlerin konkordato ilan eden şirketlerin diğer kişi, kurum ve şirketlere olan borçları da 15 milyar lirayı buluyor.

Şirketlere toplamda 29 ay borç ödemeden yapılandırma imkânı sağlayan ve bu dönemde de haciz yapılamayan şirketlerin bu durumu istismar etmemesi gerekçesiyle yeni düzenlemeler yapılabileceği belirtiliyor. Bankacılar,bazı mahkemelerin 1 günde konkordato kararı verdiğini, bu mahkemeleri bilen şirketlerin de o mahkemelere başvurduğunu öne sürüyor. Bankalar 15 milyar lirayı bulan konkordatolu alacakların ne zaman geri döneceğini bilmediği için bilançoları üzerinde ciddi risk yarattığını ifade ediyor.

Moody’s: Türkiye ekonomisi büyük ihtimalle resesyona girdiMoody’s: Türkiye ekonomisi büyük ihtimalle resesyona girdi

Konkordato nedir?Konkordato nedir?