Türk İş: Asgari ücret 2 bin TL'yi geçmeli

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay: Asgari ücret Aralık'tan sonra 2 bin TL'nin üstünde olmalı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Afyonkarahisar'da katıldığı bir eğitim seminerinde yaptığı konuşmada 'asgari ücretlinin dayanma gücünün kalmadığına' değinerek, "2 bin lira rakamı, Aralık ayına kadar. Aralık ayındaki hükümetle yaptığımız görüşmelerle 2 bin liranın üzerinde olsun. Aralık ayındaki görüşmelere kadarki talep bu" dedi.

'KRİZDE EN ÇOK İŞSİZLER, ASGARİ ÜCRETLİLER VE EMEKLİLER ZARAR GÖRÜYOR'

Türk-İş'in 4 milyon civarında üyeye sahip olduğunu ve sendika olarak hata yapmamaya dikkat ettiklerini vurgulayan Atalay, "Bu ülkede ekonomik sıkıntı var. Kriz, ekonomik sıkıntı, dolar, adına ne derseniz deyin, bir sıkıntı var. Bu sıkıntılardan istifade eden de oluyor, bedel ödeyenler de oluyor. Kâr edenler de oluyor, zarar edenler de oluyor. Şimdi işsiz, asgari ücretli ve emekli en çok zarar edenler. Sonra enflasyona uymayarak çalışanlar var. Onun için böyle dönemlerde ülkemiz komple bir bedel ödüyor. Amerika işin içinde, dünya işin içinde. Bu ekonomik savaş. Dünyada ülkelerin çıkarları falan yok. Ekonomik çıkarlar var. Suudi Arabistan'ın Yahudi'yle ne çıkarı var ki? Var çıkarı. Amerika'yla ne çıkarı var ki? Var çıkarı" ifadelerini kullandı.

Türk-İş yönetimiyle önümüzdeki hafta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvuracakları bilgisini veren Ergün Atalay, afaki konuşmanın bir anlamı olmadığını, 2 bin TL rakamının DİSK tarafından da kabul edildiğini söyledi.  (Haber Merkezi)