BRICA Zirvesi İstanbul’da toplanacak

BRICA Zirvesi, İstanbul'da düzenlenecek. Toplantı 18-19 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in kuşak ve yol girişiminin iş dünyası ayağı olan “BRICA Zirvesi” TÜSİAD ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenecek.

2017'de Mısır'ın başkenti Kahire'de 20 ülkeden 500'ün üzerinde önde gelen hükümet ve iş dünyası temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen ilk BRICA Zirvesi'nin ardından ikincisinin TÜSİAD ev sahipliğinde Türkiye'de gerçekleştirilmesine karar verildi.

18-19 Ekim tarihlerinde düzenlenecek BRICA İstanbul Zirvesi'ne Türkiye ve Çin'in yanı sıra farklı kıtalardan iş dünyası, akademi ve sivil toplumun temsilcileri katılacak.

TÜSİAD, Çin'deki muadil kuruluşlarından Çin Sanayi Ekonomileri Federasyonu (CFIE) ile işbirliğinde 18-19 Ekim 2018 tarihlerinde Swissôtel the Bosphorus'da BRICA İstanbul Zirvesi'ni düzenleyecek.

BRICA NEDİR?

Çin hükümetinin 2013 yılında açıkladığı Kuşak ve Yol girişiminin iş dünyası ayağı olarak nitelendirilebilecek BRICA (Kuşak ve Yol Sanayi ve Ticaret Birliği), İpek Yolu üzerindeki ülkeler arasındaki ortaklıkları artırmak amacıyla CFIE tarafından 2016'da Pekin'de kurulan çok taraflı bir işbirliği mekanizmasıdır. 29 ülke ve bölgeden 31 iş dünyası kuruluşunun üyesi olduğu BRICA'da T

BRICA İstanbul Zirvesinde, Kuşak ve Yol Girişimi, Türkiye'de & BRICA ülkelerinde İş ve Yatırım Ortamı, Dijital Kuşak ve Yol Girişimi, Doğrudan Yatırımlar, E-ticaret, Start-up, Bankacılık & Finans, Enerji & Altyapı, Ulaştırma & Lojistik, EPC (Mühendislik, Tedarik, Kurulum), Çevre Teknolojileri ve Sürdürülebilirlik, Akıllı Şehirler, Anlaşmazlıkların Halli, Turizm & Kültür, Düşünce Kuruluşları temaları ele alınacak.

Zirveye, HSBC Türkiye ve Siemens Altın Sponsor, Garanti Bankası Etkinlik Sponsoru, Türkiye İş Bankası Gala Yemeği Sponsoru, TFI Tab Gıda Yatırımları Öğle Yemeği Sponsoru, Arzum OKKA Kahve Arası sponsoru, Mazars Denge İçerik Ortağı, Çimtaş ve Çitam katkıları ile destek verecek.