Toys 'R' Us geri mi dönüyor?

Oyuncak mağazası Toys 'R' Us'ın geri dönmeye hazırlandığı iddia ediliyor. Şirket 2017'de iflas etmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin en büyük oyuncak mağazalarından biri olan Toys 'R' Us'ın geri dönüş hazırlığı içinde olduğu ortaya çıktı. Toys 'R' Us bir yıl önce iflas ettiğini açıklamıştı.

Marka satış haklarını iptal etmiş olan Toys 'R' Us sahiplerinin mahkeme sunduğu tebliğde şirketi yeniden faaliyete geçirmeye çalıştığı ortaya çıktı. Şirketin sahipleri, diğer markaları Babier 'R' Us markası da dahil olmak üzere elde kalan varlıklarla şirketi yeniden faaliyete geçirmek için uğraşıyor.

TOYS'R'US VE BABIES'R'US ADIYLA YENİ ŞİRKET GELİYOR

ABD'li markayla ilgili dosyada yer alan ifadeye göre ilgililerin Toys 'R' Us ve Babies 'R' Us markasıyla yeni bir şirket kurmayı değerlendirdiği belirtildi. Yeni şirketin aynı markalar altında ağırlıklı olarak yerel düzeyde bir perakende işi yürüteceği ve uluslararası varlığını da genişletmek istediği ortaya çıktı. Öte yandan, bunun ne zaman ve nasıl olacağı konusundaki detaylar henüz belli değil.

NE OLMUŞTU?

İflas koruma için geçen yıl başvuran Toys 'R' Us yaklaşık 5 milyar dolarlık borç yapılandırılmasına gitmiş ve 2017 Kasım döneminde başlayarak yıl sonuna kadar uzanan şükran günü, black friday ve noel satışlarıyla ayağa kalkmaya çalışmıştı. Toys 'R' Us için İran asıllı ABD'li milyarder Isaac Larian bu dönemde 675 milyon dolarlık bir teklif sunsa da bu öneri kabul edilmemişti.

Toys 'R' Us, 2017 yılının eylül ayında yaklaşık 5 milyar dolarlık ağır borç yükünü gerekçe göstererek iflas koruma istedikten sonra tüm çabalarına rağmen işlerini toparlayamamıştı. Yetmiş yıllık bir geçmişi olan oyuncak devi, 2018 mart ayında 800 civarındaki tüm mağazalarını kapatacağını açıklamış ve haziran ayında tasfiye sürecini tamamlamıştı. Ünlü oyuncak firması iflasını açıkladıktan sonra 31 bin kişi de işsiz kalmıştı. Marka haklarının satışının iptal edilmesindeki bir diğer nedenin piyasadaki diğer rakiplerin isim hakkını elde etmesini engelleme çabası belirtiliyor. (Kaynak: Habertürk)

Etiketler iflas oyuncak Toys R Us