Basın İlan Kurumu kriz nedeniyle olağanüstü toplandı

Basın İlan Kurumu (BİK) yönetim kurulu çağrısıyla olağanüstü toplandı. BİK krizin nedenini "harici kaynaklarca ülke ekonomisine yönelik manipülasyonlar" olarak gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu, yurt genelindeki resmi ilan yayınıyla ilgili yaklaşık 1.150 gazetenin üretim maliyetlerinde tasarrufa imkan tanımak amacıyla daha önce Yönetim Kurulu tarafından yapılmış olan çağrının ardından olağanüstü toplandı.

BİK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, "toplantıda, son dönemlerde harici kaynaklarca ülke ekonomisine yönelik manipülasyonlar sonucu dövizdeki öngörülmeyen dalgalanmaların tüm sektörlere olduğu gibi gazetelere de etkisi" söylendi.

SATIŞ ADETLERİ YENİDEN DÜZENLENDİ

Açıklamanın devamında da şöyle denildi; "Buna göre resmi ilan yayınıyla alakalı ülke genelindeki tüm gazetelerin yayın yerinin dışında basılabilmesi için gereken günlük satış miktarı ve yüz ölçümü miktarına ilişkin Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin 48. maddesi ile Kurumun ve Valiliklerin görev alanındaki gazetelerin asgari yüz ölçümü ve asgari fiili satış adetlerinin düşürülmesini düzenleyen Yönetmeliğin 63, 66, 76, 79 ve 84. maddelerinde yapılan değişikliklerin Resmi Gazete’de yayımını müteakip yürürlüğe girecek." (HABER MERKEZİ)