Ankapark ihalesi ortak girişim grubunun

Ankapark ihalesini, yıllık 26 milyon 400 bin lira üzerinden 29 yıllığına GBM Ticaret A.Ş. ile Çelik Ortak Girişim Grubu kazandı. Gökçek döneminde yaklaşık 2 milyar liraya mal edilen Ankapark için daha önce 5 ihale yapılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediyesine 29 yıllığına tahsis edilen Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki Ankapark'ın işletme ihalesi bugün 6'ncı kez yapıldı.

İhale, yıllık 26 milyon 400 bin lira üzerinden 29 yıllığına GBM Ticaret A.Ş. ile Çelik Ortak Girişim Grubu'nda kaldı.

Daha önce birçok kez ihaleye çıkılan ancak teklif veren olmadığı için ertelenen ihalenin sonuncusu 2 Ağustos'ta düzenlenmiş ancak yine ertelenmişti.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in en büyük projelerinden olan Ankapark yaklaşık 2 milyar TL’ye mal edilmişti.

Ankapark için ilk ihale 14 Haziran'da yapılmıştı. Ankapark'ın işletilmesi için muhammen bedel (Ürünün, malın ya da bir gayrimenkulün bilirkişi tarafından o zamanın koşulları göz önünde bulundurularak tahmin edilmiş tahmini piyasa bedeli)  765 milyon 600 bin lira olarak belirlenmişti .

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankapark'ın Orman Çiftliği'nde Atatürk'ün şartlı bağışı ve vasiyetine aykırı yapıldığı için sorumluların suç işlediğini belirtiliyor.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler ihale Ankapark