İmar Barışı'na 5 milyon başvuru

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı başvurularından 2.8 milyar TL civarında para toplandığını açıkladı. Türk vatandaşlığı hakkı için 1 milyon dolarlık konut alma şartının 250 bin dolara indirilmesini de değerlendiren Kurum "Son 5 yılda yabancıya 12 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapıldı. Yabancıların o son 5 yılda aldıklarını bir yılda almalarını sağlayacak tanıtım yapmamız gerekiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye genelinde 13 milyon yapıyı ilgilendiren İmar Barışı'na başvuru sayısı 5 milyon 160 bine ulaştı. 30 Nisan 2018 Pazartesi günü Başbakan Binali Yıldırım tarafından Bakanlar Kurulu'nda açıklanan imar affı başvurular 31 Aralık'ta sona erecek.

Moskova'da 12'ncisi düzenlenen Proestate Gayrimenkul Emlak Yatırım Fuarı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, süre uzatımının söz konusu olmadığını söyledi. Kurum, imar affı başvurularından toplam 2 milyar 800 milyon lira civarında para toplandığı bilgisini verdi.

'İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN ÖNEMLİ ADIM'

Türkiye vatandaşlığı için asgari 1 milyon dolar tutarında gayrimenkul alımı şartının 250 bin dolara düşürülmesini de değerlendiren Kurum, düzenlemenin inşaat sektörü adına önemli bir adım olduğunu söyledi. Son 5 yılda yabancıya 12 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapıldığını belirten Kurum, "Yabancıların o son 5 yılda aldıklarını bir yılda almalarını sağlayacak tanıtım yapmamız gerekiyor. 2019 hedefimiz yabancıya 10 milyar dolarlık konut satışı" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)