5 ile 'model fabrika' projesi

Bakan Varank: İzmir, Gaziantep, Mersin, Konya ve Kayseri için fon kaynakları bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen 'Sanayide Dijital Dönüşüm Günleri' etkinliği kapsamında 'Şeffaf Tedarik Zinciri' temalı toplantıya katıldı. TÜSİAD'ın merkezinde TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik'in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda konuşma yapan Varank, küresel ekonomide yeni bir evreye girdiklerini, bu dönemin kodlarının 'ticaret savaşları' ve 'teknolojik değişim' üzerinden kendini tanımladığını söyledi.

Son 1 aydır ekonomide 'görece zor zamanlar' yaşandığını belirten Varank "Bunların hepsini atlatacak dirence sahibiz" dedi.

Sanayinin dijital dönüşümü için 'insan, teknoloji, altyapı, tedarikçiler, kullanıcılar ve yönetişim' bileşenlerinden oluşan 'Dijital Türkiye Yol Haritasını' üç ay önce kamuoyu ile paylaştıklarını vurgulayan Varank, bu doğrultuda 'Dijital Dönüşüm Merkezleri' kurduklarını aktardı. "Bunun yanı sıra, İzmir, Gaziantep, Mersin, Konya ve Kayseri 'Model Fabrika' projelerinin de planlaması yapıldı ve fon kaynakları bulundu. Model Fabrikaların içinde, sanayi ile ilgili doktora ve master programlarının uygulama aşamaları da gerçekleştirilecektir. Böylece, kamu- sanayi-üniversite işbirliği de somut bir biçimde hayat bulacaktır" diyen Varank, projenin '100 Günlük İcraat Programı'nda da yer aldığını hatırlattı.

BİLECİK: BU DÖNEMİN AĞRISI EN ÇOK EKONOMİDE HİSSEDİLİYOR

Toplantıda konuşan TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ise Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, bu dönemin ağrısı sancısının en çok ekonomide hissedildiğini söyledi. Bilecik, "Ekonomideki ağrı, ihmale gelmez. Ekonomimizdeki ağrıyı dindirmek için yeniden, dengeli ve sürdürülebilir bir büyüme sürecine süratle dönmemiz gerekiyor" dedi.

(İSTANBUL-DHA)