'Özyeğin ve Şahenk'in bankası, Mehmet Şimşek'i istiyor'

'Ferit Şahenk ve Hüsnü Özyeğin Londra'daki Dome Group'un kaptanlığı için Mehmet Şimşek'i düşündüğü' iddia edildi. Şimşek'e özel teklif götürüldüğü iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İş adamları Ferit Şahenk ve Hüsnü Özyeğin'in, İngiltere'de bulunan Dome Group'un başına eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in geçmesini istedikleri iddia edildi. İddianın sahibi ise Dünya gazetesinde Kerim Ülker.

Ülker'in imzasıyla yayımlanan yazıda, "Türkiye'nin önde gelen iki ailesi; Şahenk ve Özyeğin Mehmet Şimşek'e özel bir teklifte bulundu" ifadeleri yer alıyor.

Yazı şöyle devam ediyor;

"Bilindiği üzere İngiltere'deki en büyük Türk sermayeli yatırım bankalarından birini geçen yıl Dome Group açmıştı. Dome Group'un açılışına o dönemki unvanlarıyla Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katılmış, kurdeleyi Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin ile birlikte kesmişlerdi."

'DOME'UN YAKAYALAYACAĞI RÜZGAR OLDUKÇA KUVVETLİ OLUR' 

Haber, şu değerlendirmeyle son buldu:

"Şimşek'in Ferit Şahenk ve Hüsnü Özyeğin'e ait İngiltere'deki Dome'un teklifine ne yanıt vereceğini bilmiyorum. Ancak hem iç piyasanın hem de küresel finans sisteminin güven duyduğu bir isim olan Mehmet Şimşek'in bu teklife olumlu cevap vermesi durumunda Dome'un yakalayacağı rüzgar oldukça kuvvetli olacağa benziyor."