'MB beklentinin üzerinde faiz artırabilir'

ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley, Merkez Bankası'nın 13 Eylül'deki toplantısında 425 baz puan artırım beklediğini duyurdu. Piyasanın beklentisi ise 325 baz puan.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Morgan Stanley, doların 6,40'ta kalacağı öngörüsüyle Türkiye'de aralık ayında enflasyonun yüzde 20,7 olarak gerçekleşeceğini tahmin etti. Fiyat ve finansal istikrara yönelik yüksek risklerin devam ettiğini belirten Morgan Stanley, bu durumda Merkez Bankası'nın politika faizini 425 baz puan sıkılaştırarak yüzde 22.0'ye çıkarmasını beklediklerini bildirdi.

Piyasanın beklentisinin Bloomberg anketine göre 325 baz puan artırım yününde olduğuna işaret eden Morgan Stanley, kendilerinin ise 425 baz puan artırım beklediklerini vurguladı. Foreks’te yer alan habere göre Morgan Stanley, TCMB'nin aktif gecelik fonlama faizinin hali hazırda yüzde 19.25 olduğuna işaret ederek, bu oran dikkate alındığında fonlama faizinde artışın 275 baz puanda kalacağını belirtti.

Açıklamada, "Enflasyonun finansal istikrar endişeleri ile bir araya gelmesinin TCMB'ni para politikası duruşunu ayarlamasını gerekli kılıyor. TCMB'nin geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama bu beklentiyi teyit ediyor" görüşüne yer verildi. (HABER MERKEZİ)