Halkbank'ta dolar 3,72'yi gördü!

Halkbank'ın internet sitesinde döviz kurları güncel değerlerden hayli farklı bir şekilde yer aldı. Sitede dolar 3,72'yi, avro ise 4,32'yi gösterdi. Bu gelişmenin ardından birkaç saat içinde bankadan yapılan açıklamada, bu kurlar üzerinden kısıtlı sayıda işlem gerçekleştirildiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halbank'ın internet sitesinde döviz kurları güncel değerlerden farklılık gösterdi. Sitede dolar 3,72'yi, avro ise 4,32'yi gösterdi. 23.32 itibari ile dolar 6,55 iken avro 7,62'yi gördü. Halkbank'ın sitesine şu an erişim sağlanamazken, müşteri hizmetlerine de kısa süre ulaşılamadı.

Oluşan rakamlara ilişkin bir Halkbank yetkilisinin Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada, "Anlık bir hatadan dolayı böyle görünüyor. Kur fiyatları güncelleniyor" dediği öğrenildi.

HALBANK'TAN AÇIKLAMA: KISITLI SAYIDA İŞLEM YAPILABİLMİŞTİR

Yaşananların üzerinden birkaç saat geçtikten sonra banka sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınladı. Açıklamada "31 Ağustos günü akşamı piyasa kapanışı sonrasında, kısa bir süre için, bankamız döviz kurları olması gerekenden farklı olarak yayınlanmış ve internet şubesi üzerinden hatalı kur seviyelerinden kısıtlı sayıda işlem yapılabilmiştir," ifadeleri yer aldı.

Yapılan işlemlere müdahale edildiği ve bankanın zarara uğratılmadığının belirtildiği açıklama, kontroller tamamlandıktan sonra  döviz alım-satımın yeniden açılacağı bilgisiyle noktalandı.