Konut satışına düşük faizli kredi desteği

Ekonomik durgunluk nedeniyle 100 bin konutu kapsayan ikinci kampanya başlatıldı. Faizler bir önceki kampanya döneminde olduğu gibi yüzde 0.98'e çekildi ve yüzde 10 indirim yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni konut kampanyası, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un bugün düzenlediği basın toplantısıyla başlatıldı. İki ay sürece kampanyada son başvuru tarihi 31 Ekim.

100 bin konutu kapsayan kampanyada konut fiyatları yüzde 10 indirilirken, peşinat da yüzde 10 olarak belirlendi. 120 ayda faiz yüzde 0.98 olacak. Emlak Konut GYO, İller Bankası AŞ (İlbank), KİPTAŞ, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ve Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ile birçok şirketin kampanyaya destek olacağı belirtiliyor.

'BORCUNU ÖDEYENE YÜZDE 24 İNDİRİM'

Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kampanyaya ilişkin şunları söyledi:

"Ülkemizin içine sokulmak istendiği ekonomik kuşatmakta karşı yeni kampanya başlatıyoruz. TOKİ borcunu ödeyene yaklaşık yüzde 24 indirim kampanyası başlattı. Yeni kampanyada minimum yüzde 10 peşinat alınacak. Bu peşinatla alakalı, bugün dövizde veya altında yatırımını değerlendiren vatandaşımızla alakalı şöyle bir durum söz konusu. Altını ve dövizi bugünkü kurdan neyse bu kur bir kenara koyulacak ve süreç içerisinde diyelim ki dövize ve altına artış geldi, bu artış kadar daire fiyatından bedel düşülecek. Dolayısıyla hiç kimsenin şu saatte dövizini, altınını kenarda tutmasını gerektiren bir durum söz konusu değil.

Şimdi stok noktasında, 'net bir rakam veya bir stok sayısı var mıdır?' derseniz veya 'stoğu neye göre belirliyorsunuz?..' Bu bakış açısına bağlı. Bu kampanya 100 bin konutu içeriyor. 100 bin konutta da kota var. Yani yaklaşık yüzde 25'i kadar. Tabi bunu inşallah sektör temsilcilerimiz arttıracaktır. Şu anki kampanya şartları 100 bin konut ve bunun yaklaşık yüzde 25'i diye düşünebiliriz."

(HABER MERKEZİ)

Etiketler konut kampanya