Musk: O tweet’i esrarlı atmadım

Musk iddialara yanıt verdi: O tweet'i göndermiş olduğum için pişmanlık duymuyorum!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - New York Times gazetesine konuşan Tesla CEO'su Elon Musk, 7 Ağustos’ta attığı tartışmalı tweet’e açıklık getirdi. Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada elektrikli otomobiller imal eden şirketi Tesla’nın hisselerini hisse başına 420 dolar ödeyerek toplayacağını söylemişti. Musk’ın tartışma yaratan tweet’inde ‘420 dolar’ ifadesini kullanması dikkat çekmiş, bunun ABD’de 4/20 olarak bilinen ve esrar içenlerin kutladığı 20 Nisan tarihine bir gönderme olduğu iddia edilmişti.

Musk, New York Times’a yaptığı açıklamada ise tweeti “esrar içtikten sonra atmadığını” söyledi. Musk konuyla ilgili “Evimden havaalanına giderken attım ve atmadan önce kimseye göstermedim. Göndermiş olduğum için pişmanlık duymuyorum ve Twitter’dan çıkmayı planlamıyorum” diye konuştu.

'İŞKENCE DOLUYDU'

Gazeteye duygusal bir röportaj veren Musk, sık sık ağlayarak içini döktü. New York Times’ın ‘kâh ağladı kâh güldü’ diye betimlediği Musk, “Son bir yıl, kariyerimin en zor ve en ızdıraplı yılıydı. İşkence doluydu” dedi.

Tesla’nın Model 3’ü için üretim hedeflerine ulaşmakta zorlanılırken fabrikada yatıp kalkan Musk, bu kadar yorgunluktan fiziksel ve zihinsel olarak etkilenip etklenmediği sorusunu, “Pek de muhteşem değildi. Endişelenen dostlar uğrayıp durumuma bakıyordu” diye yanıtladı. Uyumakta zorlandığını kabul eden Musk, “Ya uyumama tercihi ya da uyku ilacı” dedi. Musk, 28 Haziran’daki doğumgününü 24 saat çalışarak geçirdiğini belirtirken, “Tüm bir gece, hiç arkadaşım, hiçbir şeyim yoktu” dedi. Elon Musk, Ambien adlı yatıştırıcıyı kullandığını söylerken New York Times ise Musk’ın bu ilacı kullanmasının Tesla’nın bazı yönetim kurulu üyelerini kaygılandırdığını ve üyelerin onun gece geç saatlerde attığı tweet’lere bu ilacın neden olup olmadığını merak ettiklerini yazdı. (BBC Türkçe)