Albayrak yabancı yatırımcıya seslenecek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, perşembe günü küresel yatırımcılarla bir telekonferans gerçekleştirecek. Bakanlık yetkililerine göre telekonferansa 700'ün üzerinde yatırımcı katılacak. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yabancı işadamlarını Türkiye'ye yatırıma dave edecek. Albayrak bu amaçla Citi, Deutsche Bank, HSBC koordinasyonunda perşembe günü telekonferansla küresel yatırımcılarla toplantı yapacak. Telekonferansın, perşembe günü öğleden sonra 4'te yapılması bekleniyor.

Bakanlığa göre ABD, Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere ilgili telekonferansa 750-1,000 arasında yatırımcının katılması bekleniyor.

VARANK: 1.2 MİLYAR LİRALIK DESTEK PROGRAMI DEVREDE

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise bu sene açılacak tüm TEYDEB çağrıları aracılığıyla hayata geçirilecek projelere üç yılda 1,2 milyar TL kullandıracaklarını duyurdu. Varank "TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı) 2.0 kapsamında cari açığı azaltacak veya katma değeri yüksek ürün, süreç ve teknoloji geliştirme projelerini destekleyeceğiz" dedi.

Sistem değişikliği ve yeni açılan çağrılar hakkında da bilgi veren Varank, TEYDEB’in kuruluşundan 2017 yılına kadar 23 yılda yaklaşık 10 bin proje için toplam 8,3 milyar TL destek sağladığını ve bu desteklerle 15 milyar TL’lik Ar-Ge hacmi oluşturulduğunu söyledi. Varank, teknoloji tabanlı girişimcilere yönelik Teknogirişim Desteği kapsamında ise yaklaşık 16 bin iş fikri başvurusu alındığını, 77 milyon TL hibe destekle 958 girişimcinin firmalarını kurduğunu kaydetti.

31 ARALIK'A KADAR BAŞVURU

Varank’ın açıkladığı TEYDEB 2.0 için ilk çağrı duyurusu yapıldı. Bu çağrıya 31 Aralık 2018’e kadar başvuru yapılabilecek. Proje başvuruları ziyaretli hakemlik ile değerlendirilecek. 31 Aralık beklenmeden başvurular alındıkça değerlendirme süreci başlayacak.

(HABER MERKEZİ)