Türkiye ve Venezuela arasında ticaret hızlandı

TÜİK verilerine göre Türkiye ve Venezuela arasındaki ekonomik ilişkiler yılın ilk beş ayında hız kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye ile Venezuela arasındaki dış ticaret hacmi, yılın ilk 5 ayında 892,4 milyon dolara ulaştı. Bu dönemde Venezuela'ya ihracat 58 milyon 167 bin dolar iken, Venezuela'dan Türkiye'ye yapılan ithalat da 834 milyon 232 bin dolara ulaştı. Yılın ilk 5 ayında artan ticaret hacmi her ne kadar Türkiye'nin ticaret hacminin küçük bir oranını temsil etse de, iki ülke arasında son 5 yıldaki toplam ticaret hacmini geride bıraktığı kaydedildi.

BBC Türkçe'den Çağıl Kasapoğlu'nun haberine göre, yılın ilk 5 ayında artan ticaret hacmi her ne kadar Türkiye'nin ticaret hacminin küçük bir oranını temsil etse de, iki ülke arasında son 5 yıldaki toplam ticaret hacmini geride bıraktığı görülüyor.

Türkiye'nin 2017'de Venezuela'ya ihraç ettiği ürünler arasında, buğday unu, makarnalar, sabunlar, bebek bezi, hijyenik ürünler, ağız ve diş sağlığını korumaya mahsus müstahzarlar, işlenmiş mermer, ayçiçek yağı, tıraş müstahzarları yer aldı.

Venezuela'dan ithal edilen ürünler arasında da, kıymetli veya yarı kıymetli taşlar, kıymetli metaller, inciler, taklit mücevherler, metal paralar, mineral yakıtlar ve yağlarda bunların damıtılmasıyla elde edilen ürünler, mineral mumlar, demir ve çelik ürünler var. (BBC Türkçe)