Doğuş kapattı Almanlar açtı!

Alantur Oteli'nin devir işlemleri gerçekleşti. Geçen yıl faaliyetini durduran otel, yeni sahipleriyle birlikte tekrar hizmete açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğuş Grubu’nun kurucusu Ayhan Şahenk tarafından 1963 yılında Alanya’da yaptırılan 350 odalı Alantur Oteli, geçen yılın kapandı. Yunanistan’dan İspanya’ya, ABD’den Hırvatistan’a kadar dünyanın farklı coğrafyalarında turizm tesisleri açan Doğuş Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in, oteli merkezi Almanya’da bulunan turizm şirketi Meeting Point’e kiralayacağı belirtilmişti. Bu çerçevede anlaşma sağlandı ve Alantur adlı işletme Alman firmasına devredildi. Otel 2025 yılına kadar işletilmek üzere kiralandı.

ALMANLAR HİZMETE BAŞLADI

Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in köşesinde yer alan habere göre, 55 yıl önce yapılan ve 200 kişinin çalıştığı otel, aralarında Romanya’nın devrik lideri Çavuşesku’nun da bulunduğu çok sayıda konuğu ağırlamıştı. Otel şu anda Labranda Alantur adıyla eskisi gibi dünyanın farklı ülkelerinden turistlere hizmet vermeye başladı. Labranda'nın Küba’dan Gambiya’ya 9 ülkede 60’tan fazla oteli var. Zincirin 10 oteli de Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Bu oteller Alanya dışında Bodrum, Çeşme, Kuşadası, Marmaris ve Side’de bulunuyor.

Etiketler Alanya otel alantur