Asia Times: Çin 1500 yıl sonra Türkleri satın alacak

Asia Times gazetesinin tanınmış yazarlarından David P. Goldman, Türkiye ekonomisinin Çin'e bağımlı hale geleceğini yazdı. Goldman, "Han hanedanlığı Türkleri Orta Asya'dan kovmasından 1500 yıl sonra, onları satın da alacak" iddiasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'deki ekonomi gündemi dünya basınında geniş yer bulmaya devam ediyor. Asya çapında yayın yapan Asia Times gazetesinin tanınmış yazarlarından David P. Goldman, piyasalar üzerine öngörülerde bulunduğu köşesinde 'Çin'in Türkiye'yi satın alacağı' yorumunu yaptı.

TL'deki değer düşüşünün Türkiye borsasını 'yuvarlama hatası olarak görülebilecek' derecede daralttığını öne süren Goldman şu yorumu yaptı:

"Piyasadaki en iyi tahvilleri içeren İstanbul 30 endeksinin (BIST 30) tamamı, şu an sadece 176 milyar Türk Lirası, yani sadece 33 milyar dolar değerinde. Bu, ABD'deki Monster Beverage Şirketi'nin piyasa değerine eşdeğer.

33 milyar dolar, Çin'in uluslararası net pozisyonu açısından yuvarlama hatası olarak görülebilecek bir miktar ve Tayyip Erdoğan'ın kleptokrasisinin düşüşünün en muhtemel sonucu, Türkiye'nin, tamamına Çin'in sahip olduğu bir bağlı ortaklık haline gelmesi olacaktır. Han hanedanlığı Türkleri Orta Asya'dan kovmasından 1500 yıl sonra, onları satın da alacak." (Dış Haberler)