Unicredit: Yıl sonu dolar kuru tahmini 4.95

Unicredit Bank EM Stratejisti Kowshik, "Kurda sene sonu için 4.95, gelecek sene için 5.29 seviyesini öngörmekteyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Unicredit Bank EM Stratejisti Kiran Kowshik, Merkez Bankası'nın dün faiz değiştirmeme kararıyla piyasalara hayal kırıklığı yaşattığını, piyasaların 100 - 125 baz puan civarında artış fiyatladığını söyledi.

Bloomberg HT'ye konuşan Kowshik, bundan sonraki dönemde doların Lira karşısında biraz daha yükselebileceğini belirtti. Kowshik şu değerlendirmeyi yaptı: "Kurda sene sonu için 4.95, gelecek sene için 5.29 seviyesini öngörmekteyiz.

Mevsimsel olarak bakınca 3. çeyrekte turizm sektörünün toparlanacağını düşünüyoruz, bu da dengelenme getirecektir, yani dolar yukarı yönde hareket etse de bu yavaş olacaktır. Eylül ayını geride bıraktıktan sonra TL'de daha hızlı değer kaybı gözlememiz mümkün olabilir."

Dolar Merkez Bankası'nın dünkü faiz kararıyla yüzde 3'ün üzerinde değer kazancıyla 4.93'e yükselmiş, bugün ise Türkiye'de tutuklu bulunan ABD'li rahip Brunson'ın tutukluluğunun ev hapsine çevrilme kararının ardından 4.83'e gerilemişti. (HABER MERKEZİ)