Albayrak: Artık 4-5 bakan mesaj vermeyecek

Bakan Albayrak, bugün İstanbul'da ekonomistlerle bir araya geldi. Ekonomide tek seslilik vurgusu yapan Albayrak, "Önceki dönemde olduğu gibi ekonomide 4-5 bakanın mesaj verdiği bir dönem olmayacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün İstanbul'da bazı ekonomist, bankacı ve köşe yazarlarıyla bir araya geldi. İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıya katılanların güncel gelişmelerle ilgili görüş ve önerilerini dinleyen Albayrak'ın, 'ekonomide tek ses' vurgusu yaptığı belirtildi.

Sputnik'in aktardığına göre toplantıda yer alan bir katılımcı, "Albayrak toplantıya G20 değerlendirmeleriyle genel bir giriş yaptı. Albayrak daha çok bizim görüşlerimizi dinledi" dedi. Albayrak'ın "Merkez Bankası hiç olmadığı kadar etkin olacak" dediği ifade edildi.

Bir diğer katılımcı da, ​"Ekonomiye ilişkin yaptığı kısa değerlendirmede Albayrak, bakanlık sayısının azaltılması sonrası kurumlar arası koordinasyon artırılmasını sağlayacağını, ekonomide tek sesliliğin önemini ve Orta Vadeli Programın hazırlıklarından ve belki isminin değişebileceğinden bahsetti" dedi.

TOPLANTIYA KATILANLAR ANLATTI

Toplantıya katılan ekonomistler arasında yer alan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Saltoğlu ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Sağman, Bloomberg HT yayınında toplantıda iletişimin önemine dikkat çekildiğini vurguladı.

Saltoğlu, Bakan Albayrak'ın konuşmasında piyasa ve bankacılık aktörleri ile bu tip etkinliklerin daha çok yapılacağını söylediğini aktardı.

Saltoğlu katılımcılarla bakan arasında geçen konuşmalarda ağırlıklı olarak 'ortodoks politikaların' konuşulduğunu, bunun da olumlu olduğunu söyledi.

Burak Saltoğlu, Albayrak'ın daha önceki dönemde olduğu gibi ekonomide 4-5 bakanın mesaj verdiği bir dönem olmayacağını vurgulaması olduğunu belirtti.

Sağman, toplantıda cari açığa ilişkin önlemlerin ve özel sektör borcunun da gündeme geldiğini söyledi. Sağman'ın aktardığına göre Albayrak özel sektör borçlarının yönetilebilir olduğunu söyledi.

ALBAYRAK: BU TOPLANTILARI DÜZENLİ HALE GETİREREK YOL HARİTAMIZI ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

Albayrak'ın, Orta Vadeli Program'ın isminin de değişebileceğini söylediği belirtildi.

Bakan Albayrak, toplantının ardından Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu: "Bugün akademisyenlerimiz ve ekonomistlerimiz ile ekonomi alanında hayata geçirmemiz gereken politikalara ilişkin verimli bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Bu gibi toplantıları düzenli hale getirerek her kesimden alacağımız katkılar ile yol haritamızı ortaya çıkaracağız."

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

Bakan Albayrak'ın düzenlediği toplantıya katılan isimler şöyle sıralandı:

Deniz Gökçe

Kerem Alkin

Burak Saltoğlu

Burak Arzova

Erhan Aslanoğlu

Tahsin Yazar (Bakan Danışmanı)

Ömer Demirhan (Bakan Danışmanı)

Murat Sağman

Nurullah Gür

Şant Manukyan

Özcan Kadıoğlu

Bülent Aksu (Bakan Danışmanı)

Ertuğrul Altan (Bakan Danışmanı)

Erdal Sağlam

Atılım Murat

Cem Demiroğlu

Haluk Bürümcekçi

Cevdet Akçay

Şeref Oğuz