Fitch Tüpraş'ın notunu indirdi

Fitch, 11 şirketin notunu gözden geçirdi. Tüpraş'ın görünümü negatife düşürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 11 Türk şirketinin notlarını da gözden geçirdi. Bu şirketlerden TÜPRAŞ'ın (Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.) notu düşürüldü.

Fitch, 13 Temmuz'da Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu da BB'ye indirmişti.

Dünya gazetesinin haberine göre Fitch'in Türkiye'nin notunun indirilmesine bağlı olarak notlarını gözden geçirdiği şirketler arasında Coca-Cola İçecek, Emlak Konut, Başkent Elektrik Dağıtım, Enerjisa Enerji, Arçelik, Migros, Rönesans Gayrimenkul, Türk Telekom, Turkcell İletişim, Turkcell Finansman ve Tüpraş var.

Notu gözden geçirilen şirketlerden TÜPRAŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Fitch'in Türkiye'nin kredi notuna paralel olarak şirketin kredi notunu da BBB-‘den BB+'ya düşürdüğünü ve görünümü 'negatif' olarak belirlendiğini ifade etti.

ÇÖP SEVİYE

TÜPRAŞ'ın da bünyesinde bulunduğu Koç Holding'in notu Standard & Poor's Rating Services (S&P) tarafından geçen günlerde indirilmişti.

Koç Holding tarafından KAP'a yapılan açıklamada, holdingin uzun vadeli kredi notunun 'BB+', kısa vadeli kredi notunun 'B',  görünümünün ise durağan olarak revize edildiği belirtilmişti.

Bu seviye S&P not çizelgesinde yatırım yapılabilir seviyenin altında, 'çöp' seviye olarak ifade ediliyor.