IMF, Türkiye büyüme beklentisini düşürdü

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisi için büyüme beklentisini 4,4'ten 4,2'ye revize etti. Gerekçe olarak finansal koşulların sıkılaşması ve yüksek cari açık gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nu güncelledi. Türkiye’nin de arasında olduğu gelişen ülkelerde, merkez bankalarının yüksek enflasyon ve kur baskılarına karşı faiz artırımına gittiğini hatırlatılan raporda, "Arjantin ve Türkiye örneklerinde olduğu gibi birçok gelişen piyasa borsası dengesizlikler ile görünüme yönelik artan risklerin etkisiyle değer kaybetti" denildi.

Türkiye için 2018 büyüme tahminini 0.2 puan azaltarak yüzde 4.2'ye düşüren IMF, 2018 için global büyüme tahminlerini ise değiştirmedi.

IMF, global büyüme için 2018 ve 2010 tahminlerini ise değiştirmedi. 2018 ve 2019 için GSYH büyüme tahminlerini yüzde 3.9 olarak korurken, gelişmiş ekonomiler için 2018 GSYH büyüme tahminini 0.1 puan düşürerek yüzde 2.4'e indirdi. 2019 büyüme tahminini yüzde 1.9 olarak korudu.

TİCARET SAVAŞI ENDİŞESİ

Kısa vade dahil olmak üzere risk dengesinin aşağı yönlü hale geldiğini belirten IMF, "ABD'nin açıkladığı gümrük tarifeleri ve ticari ortaklarının misillemeleri tırmanan ve sürekli ticari eylemler olasılığını artırdı. Bu durum toparlanmayı rayından çıkarabilir ve orta vadeli büyüme görünümünü bastırabilir" değerlendirmesini yaptı.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Türkiye IMF