Dolar 4.80'in üzerine yerleşti

ABD-Çin arasındaki ticaret savaşının etkileri ve Merkez Bankası'nın özerkliğiyle ilgili endişeler nedeniyle hızlı bir yükseliş kaydeden dolar, güne erken işlemlerde 4.85 seviyesinde başladı. Gram altın ise 194 lira.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dolar kurunda 4.97'yle önceki gece gelen rekorun ardından dalgalı seyir devam ediyor. Dolar dün 4.78 ile 4.88 TL arasında gidip gelirken, akşam saatlerinde 4.86 TL civarında dengelendi. Dolar bugüne de düne benzer bir seyirle başladı. Dolar kuru sabah ilk işlemlerin ardından 4.85 TL seviyesinde hareket ederken, euro da 5.66 TL seviyesinde bulunuyor.

Gram altın ise 194 liradan satılıyor.

Dolar önceki gece ABD-Çin ticaret savaşı endişeleri, yükselen faizler ve Asya kaynaklı Japon yatırımcıların satışları ile 4.97 TL seviyesine kadar çıkarak rekor kırmıştı. Sabah açılışta piyasanın biraz daha dengeye geldiği görülürken, gün içinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın enflasyonun düşürülmesi ve TCMB'nin bağımsızlığına vurgu yapan açıklamalarının ardından 4.78 TL'ye kadar çekilmişti. Ancak dolar kuru akşama doğru yeniden 4.85 liranın üzerine çıkmışt

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NDA

Hazine-Maliye Bakanlığı'na Berat Albayrak'ın getirilmesinin ardından piyasalar ekonomi politikalarının nasıl şekilleneceğini ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu'nun yapısının yanı sıra Merkez Bankası'nın 24 Temmuz'daki faiz kararını da izliyor.

TCMB, TL'deki sert değer kayıpları ve enflasyondaki sert yükselişle birlikte geçen yıl başından beri 950 baz puan sıkılaştırma gerçekleştirdi. Bunun yanında TCMB'nin sadece nisan ayından bu yana yaptığı faiz artışları ise 500 baz puana ulaştı.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Dolar döviz