Bitcoin yatırımcısı kredi alamadı

Geçen yıl Bitcoin ticareti yapan yatırımcı mortgage kredisine başvurdu. Banka peşin ödemedeki fonun veya mortgage satışlarının herhangi bir şekilde Bitcoin ile ilişkilendirilemeyeceğini söyleyip, başvuruyu reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aralık ayında sahip olduğu Bitcoin'i sattıktan yaklaşık bir yıl sonra ABD merkezli bir bankaya mortgage kredisi için başvuran Reddit kullanıcısı 'faojawi', varlık kaynağının kripto para birimleriyle ilişkili olabileceği sebebiyle PNC'nin kendisine mortgage kredisi vermeyi reddettiğini öne sürdü.

Bitcoin yatırımcısı şunları anlattı:  "Aralık'ta elimdeki kripto para birimini sattım sonrasında bankaya mortgage için başvurduğumda, Bitcoin'den bağımsız olarak, birçok süreçten geçtim. Banka, en başta Bitcoin ile ilgili herhangi bir endişe belirtmedi. Ancak benden istedikleri her şeyi yerine getirdikten sonra söz konusu sürecin bu denli uzamasının sebebinin peşin ödeme kaynağında 'Bitcoin' olabilme ihtimalinden kaynaklandığını ve peşin ödemedeki fonun veya mortgage satışlarının herhangi bir şekilde Bitcoin ile ilişkilendirilemeyeceğini söylediler."

Sonuçta kredi başvurusu reddedilen yatırımcı "Söz konusu bütün para şu an bankada bir hesapta ve bu banka hiçbir Bitcoin borsasıyla işlem yapmadı; fakat banka, kripto para birimleri işlemlerinin ne kadar önce yapılmış olmasının önemsiz olduğunu öne sürdü" dedi. (DHA)