Yağmayan dolu AVM'ye yaradı!

Meteorolojinin dün İstanbul için yaptığı sağanak ve 'ceviz büyüklüğünde' dolu yağışı tahmini İstanbul'daki AVM'lere yaradı! İstanbul'da çok sayıda vatandaş aracının zarar görmemesi adına ilk olarak AVM otoparklarına koştu. AVM otoparkında yer bulan bazı vatandaşlar erken saatlerde aracını AVM'lerde bırakıp ya alışveriş yaptı ya da yemek yedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da dün yağması beklenen sağanak yağış ve şiddetli dolu, AVM’lerin ziyaretçi akınına yol açtı. İstanbul’da birçok AVM'nin binlerce araçlık kapalı otoparkı hınca hınç dolarken, yaşanan yoğunluk AVM içerisinde yer alan mağazaların cirolarına da büyük katkıda bulundu.

AVM’YE AKIN!

Sözcü gazetesinden Derin Gökçe'nin haberine göre, AVM otoparklarında yaşanan artışın cirolara olumlu yansıyacağını belirten Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, “Dün beklenen dolu yağışı dolayısıyla AVM'lerin otoparklarının dolması AVM ziyaretçi sayısında ciddi artışlara neden oldu. Geçmiş tecrübelere dayanarak bu artışların ciroya da olumlu yansımaları olacağını öngörüyoruz. Ancak henüz mağazalardan ciro bilgisi gelmediği için net bir veri paylaşmak doğru olmayacaktır. Düzenli olarak hayata geçirdiğimiz AVM Ciro Endeksi Haziran ayı verileri açıklandığında dolunun perakendeciler açısından  oluşturduğu etki yorumlanabilir” ifadelerini kullandı.

SATIŞLAR YÜZDE 30 İLE YÜZDE 50 ARTTI

Birçok AVM’nin binlerce araçlık otoparkları 2-3 saat içerisinde doldu. Bu sebeple araçlarını otoparklara park eden bazı vatandaşlar alışveriş merkezini de gezdi. AVM’lerin ziyaretçi sayısında da doğal olarak yüzde 30 ve yüzde 50 artış yaşandı. İstanbul’daki 4 AVM'nin yönetiminin yaptığı açıklamaya göre ‘dolu yağışı’ uyarısının yapılmasının ardından otoparkları çok kısa sürede doldu ve bu sabah da doluluk oranları devam etti. Yetkililer, yüzde 100 yaşanan bu yoğunluğun tümüyle içerideki mağazalara yaramadığını ancak yüzde 30 ve yüzde 50’lik bir kısmın AVM’yi de ziyaret ettiğini söyledi. Dolayısıyla ziyaretçi sayısı artan AVM’lerin dünkü ciro rakamları da artmış oldu. (Kaynak)

Etiketler yağış AVM otopark