Moody's: Mali gücü koruyacak politikalar kilit önemde

Seçimlerin ardından uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'yle ilgili açıklama yaptı. Kuruluş, Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesinde yeni hükümetin reform politikalarını uygulama kapasitesi ve niyetine dikkat edeceklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notuyla ilgili değerlendirmede yeni hükümetin, devletin mali gücünü koruma politikalarını uygulama niyetine odaklanacaklarını açıkladı.

Business HT'nin haberine göre, Moody's Türkiye'deki seçimlerin ardından kredi profilini makro politikaların yönlendireceğini belirtti. Açıklamada, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerin reformların ertelenmesine yol açabileceği ifade edildi.

Türkiye'nin kredi notunu olası bir indirim için gözden geçirmeye alan Moody's, bu değerlendirmenin yeni hükümetin izleyeceği politikalara odaklanacağını kaydetti. Açıklamada, "Haziran ayında açıklanan Türkiye'nin kredi gözden geçirmesi kurulacak hükümetin sürdürülebilir büyüme ve devletin mali gücünü koruyacak politikaları uygulama kapasitesi ve niyetine odaklanacak" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Ekonomiye güvenin tekrar sağlanması ve Türkiye'nin yüksek cari açığı ile dış borç ödeme gereksinimlerini karşılayacak yeterli kaynağı bulma becerisine güvenin daha da artması için bu politikalar kilit önemde" ifadelerine yer verildi.