Türkiye'den ABD'ye vergi misillemesi

Türkiye, ABD'nin demir çelik ve alüminyuma getirdiği ek vergiye misillemeye olarak, 22 ürününe yönelik ek vergileri bugün yürürlüğe koydu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD'ye yönelik gümrük tedbirleri kapsamında, 22 ürüne 300 milyon dolarlık vergi getirdiklerini açıkladı.

ABD'ye yönelik gümrük tedbirleri hakkında soruları yanıtlayan Zeybekci, şu bilgileri verdi: "ABD tüm dünyaya diye başlattığı demir çelik ve alüminyumda ek vergi getirdi. Biz kendileriyle temas ettik. Bir türlü yüz yüze görüşemedik. Biz ABD ile dış ticaret fazlası vermiyoruz. İkincisi 1 milyar 180 milyon dolar çelik ihracatı yaparken, ABD'den 1,3 milyar dolarlık ithalat yapıyoruz. Savunma harcamaları itibariyle Türkiye bölgedeki olumsuzluklar sebebiyle en çok savunma harcaması yapmak zorunda olan ülke. Bunu kendileriyle makul seviyelerde görüşmelerle halletmeye çalıştık olmadı. Onların bize toplam yük olarak ilave gümrük vergisi tutarı 260 milyon dolar civarında. Bizim de 300 milyon dolarlık ABD ürünlerine gümrük vergisi şeklinde hareketimiz oldu. Bugün yürürlüğe girdi. 22 ayrı ürün grubunda."

BAKANLIK SAYISI 15-16'YA İNECEK

Zeybekci ayrıca ihracatta haziran ayında tarihi rekor kırılacağını, ihracat artışının büyümeye de pozitif yansıyacağını ifade etti.

Zeybekci, cumhurbaşkanlığı sisteminde toplam bakanlık sayısının 15-16 olacağını belirtti.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Türkiye ABD ek vergi