Gazprom'un İngiltere'deki malvarlığı donduruldu

İngiltere'de bir mahkeme, Ukrayna devlet şirketi Naftogaz'ı Rus şirketi Gazprım'a açtığı davada haklı buldu. Naftogaz'a 2.6 milyar dolar ödemesini öngören mahkeme kararına uymaması nedeniyle, Gazprom'un İngiltere ve Galler'deki malvarlıkları donduruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna devlet petrol ve doğalgaz şirketi Naftogaz ile Rus devlet şirketi Gazprom arasındaki anlaşmazlık İngiltere'ye taşındı. Londra'daki bir ticari mahkeme, Naftogaz'ın açtığı davada, şubat ayında Stockholm'de alınan bir tahkim kararının uygulanana dek için Gazprom'un İngiltere ve Galler'deki malvarlığının dondurulması kararı verdi.

Davayı açan Naftogaz, Gazprom'un Stockholm'de alınan kararı uygulamadığını savunuyordu. Bu karar uyarınca, Gazprom'un Ukrayna'ya gaz tedarikini piyasa değerindeki fiyatlardan gerçekleştirmesi ve Naftogaz'a 2.6 milyar dolar ödemesi gerekiyordu. Gazprom'un bu tahkim kararına uymadığını belirten Naftogaz, şirketin Avrupa'daki malvarlığına karşı harekete geçeceğini açıklamıştı.

Naftogaz'dan bugün yapılan açıklamada, Londra'daki mahkemenin malvarlığını dondurma taleplerini olumlu karşıladığı belirtildi. Buna göre kararda, malvarlığının dondurulmasının yanı sıra Gazprom'un İngiltere ve Galler'de 50 bin sterlinden daha yüksek değeri bulunan tüm malvarlıklarının listesini Naftogaz'a vermesi de istendi. Gazprom'dan henüz açıklama yapılmış değil. (Dış Haberler)