Merkez Bankası ihracatçı için kuru sabitledi

Merkez Bankası ihracat reeskont kredi ödemelerinde kuru sabitledi. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, 31 Temmuz'a kadar vadesi dolacak olan reeskont kredilerinde doların 4.2, euronun ise 4.9 lira olarak sabitlendiği duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 3 puanlık faiz artışına rağmen döviz kurundaki yükselişi engelleyemeyen Merkez Bankası'ndan 24 saat içinde iki yeni hamle geldi. Önce dün akşam saatlerinde, uzlaşmalı vadeli döviz satım ihaleleri üst sınırı arttırıldı. Ardından bu sabah ihracatçı için döviz kuru hamlesi geldi.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, 31 Temmuz'a kadar vadesi dolacak olan reeskont kredilerinde doların 4.2, euronun ise 4.9 lira olarak sabitlendiği belirtildi.

Konuya ilişkin Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"25 Mayıs 2018 tarihinden önce kullanılan ve 31 Temmuz 2018 (dahil) tarihine kadar vadesi dolacak olan ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerinin, kredinin vadesinde ödenmesi halinde, ABD doları için 4,2000, Euro için 4,9000, İngiliz Sterlini için 5,6000 kuru kullanılarak Türk lirası olarak yapılabilmesine olanak tanınması ve kredi kullandırım tarihindeki işlem kurunun sabitleme kurundan yüksek olması durumunda kredi geri ödemesinde kredi kullandırım tarihindeki işlem kurunun esas alınmasına karar verilmiştir."

Merkez Bankası'nın faiz artırım kararının perde arkasıMerkez Bankası'nın faiz artırım kararının perde arkası

YARIM SAATLİK DÜŞÜŞ

Bu hamlenin ardından 4.76'larda olan dolar 4.70 seviyesine geldi. Ancak yarım saatlik aranın ardından yeniden dalgalanmaya başlayan dolar 4.74, euro ise 5.54 seviyesine geldi.

BAZI ŞİRKETLER DE SABİTLİYOR

Dövizdeki yukarı yönlü dalgalanmalar nedeniyle endişeli olan otomotiv ve turizm sektörü başta olmak üzere bazı şirketler de kuru sabitliyor. otomotivciler, bir yandan yeni modellerde yıl sonu hedeflerini tutturmak, diğer yandan da ellerindeki 2017 model stoğunu eritmek için kampanyaları hızlandırdı. Volkswagen bazı modellerinde euroyu 4.09-4.66 arasında sabitledi. E-bebek ve İstanbul Bilişim de sabit kura geçti.

(HABER MERKEZİ)

Yurtdışına para kaçırana yüzde 40 ceza öngören kanunu Erdoğan onayladıYurtdışına para kaçırana yüzde 40 ceza öngören kanunu Erdoğan onayladı