Fitch: Zayıf TL Türkiye'nin kredi notunu düşürebilir

TL'nin rekor düzeydeki değer kayıpları, Türkiye'nin kredi notunun daha da düşürülmesi riskini beraberinde getirdi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ülke Notları Yöneticisi McCormack, devam eden TL zayıflığının Türkiye'nin notunu etkileyebileceğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fitch'den bir hafta içinde ikinci Türkiye uyarısı geldi. Fitch Ülke Notları Yöneticisi McCormack, devam eden TL zayıflığının Türkiye'nin notunu etkileyebileceğini kaydetti. McCormack, Türkiye'de gelecek ay yeni bir faiz artışının daha muhtemel olduğunu ra söyledi.

Bu hafta yapılan ilk uyarıda Fitch, Türkiye'de söylemin politika çerçevesi için riski artırdığını belirtmişti. Fitch Ratings, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının haziran ayında yapılacak seçimlerden sonra keyfi politika yapımı ve politika öngörülebilirliğinin baskı altına girmesi olasılığını gündeme getirdiğini bildirmişti.

Fitch ayrıca bu durumun daha zorlu küresel finansman koşullarının Türkiye'nin dış finansman ihtiyacının yarattığı kırılganlığı test edeceği bir zamanda gelmesinin muhtemel olduğunu ifade etmişti.

(HABER MERKEZİ)

Merkez Bankası ihracatçı için kuru sabitlediMerkez Bankası ihracatçı için kuru sabitledi

Merkez Bankası'nın faiz artırım kararının perde arkasıMerkez Bankası'nın faiz artırım kararının perde arkası

Etiketler Türkiye fitch Uyarı not tl