Times: Otoriterleşme ekonomiyi de vurmaya başladı

İngiliz gazetesi The Times, Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri yorumladı: "Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını yeniden kazanmayı umduğu seçimlere bir ay gibi bir süre kala giderek hızlanan otoriterleşmesi Türk ekonomisini de vurmaya başladı."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz gazetesi The Times, 24 Haziran'daki erken seçimleri ve TL'deki değer kaybını sayfalarına taşıdı. The Times'ın İstanbul muhabiri Hannah Lucinda Smith imzasıyla yayınlanan haberde, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimiyle ilgili İzmir'de görülen davada haklarında karar verilen 137 sanıktan 104'ünün ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı da aktarıldı. "Erdoğan'ın demir yumruğu ekonomiyi sıkarken, 100 subay mahkum edildi" başlıklı haberde şu ifadeler yer aldı:

'LONDRA ZİYARETİNDEN BERİ TL DEĞER KAYBEDİYOR'

"Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını yeniden kazanmayı umduğu seçimlere bir ay gibi bir süre kala giderek hızlanan otoriterleşmesi Türk ekonomisini de vurmaya başladı.

"Lira, Erdoğan'ın geçen hafta içinde Londra'da yatırımcılarla bir araya gelmesinden bu yana üst üste rekor düşük düzeyleri gördü.

'MERKEZ BANKASI ÜZERİNDE KONTROL AÇIKLAMASI ETKİLEDİ'

"Erdoğan, hem yatırımcılarla yapılan özel bir toplantı hem de Bloomberg'e verdiği mülakatta Merkez Bankası üzerinde kontrolün tamamını ele geçireceğini ve faiz oranlarını düşük tutacağını vaat etti.

"Reuters'a adının verilmemesi koşuluyla konuşan kaynaklar, Erdoğan'ın Türkiye'de faizleri düşük tutmanın yükselen enflasyonun dizginlenmesine yardımcı olacağı yönündeki değerlendirmelerinin toplantı odasında 'şok ve hayretle' karşılandığını söyledi."

'KRİZ ERDOĞAN'A YAKIN MEDYADA YER ALMIYOR'

Haberde, "derinleşen krizin" devlete ait ve Erdoğan'a yakın olan basın organlarında yer almadığına da dikkat çekildi.

Haberde, Erdoğan'ın İsrail'e boykot uygulanabileceği yönündeki sözlerinin ise basında geniş yer bulduğuna dikkat çekilirken, bu tarz bir kararın alınması ve İsrail'in buna karşılık vermesi halinde Türk ekonomisinin bundan da zarar göreceği belirtildi. (BBC Türkçe)